Përplasjet/ Ahmeti, asamblistit të LVV-së: Jeni mësu me kërcënu, po mendon që po tutna

Periskopi.com Lajme

Seanca e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal të Prishtinës në të cilën po diskutohet për mbrojtjen e Liqenit të Badovcit nga ndërtimet është duke vazhduar me debat të nxehtë në mes të kryetarit të komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti dhe asamblistit të Lëvizjes Vetëvendosje, Egzon Azemi.

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti tha se derisa Ministria ta lëshojë vendimin për anulimin e kushteve mjedisore,   brenda 10 minutave do të anulohen të gjitha kushtet ndërtimore.

“Por detyrë e jona është  ta mbrojmë komunën e Prishtinës nga paditë. Pala nuk ka kërkuar leje për ndërtim pra edhe sot qefi jem më i madh është për të mos lejuar ndërtim në Badovc. Sot kemi ligje në fuq plani zhvillimor komunal është në fuqi minimum jetëgjatësi 8 vite planet rregullative nuk mund të ndryshohet minimum 5 vite ne mund të iniciojmë ndryshime të PSHK-së, por ka procedura  ligjore për to. Do të ishte mirë të gjejmë zgjidhje tjetër dhe të mos e lëmë aty po shkoj kjo seancë në gjykatë më mirë”, tha Ahmeti.

Asamblisti i VV-së  Egzon Azemi i tha kryetarit Ahmeti se vazhdimisht po arsyetohet për   çdo kritikë.

“Të kanë ftuar qytetarët në diskutim publik me ministrin, ai ka guxuar ti nuk ke guxuar. Këtu  zotëri kryetar e akuzon zotërinë ministër, ju do të bëheni  objekt i padive”, i tha Azemi kryetarit Ahmeti.

Por kryetari Ahmeti iu kundërvu Azemit duke i thënë se nuk frikësohet nga ato që ai i quajti kërcënime.

“Je mësu me kërcënu ,po menon që tutna me kallëzimet tua penale. Unë si kryetar komune po i ftoj të gjithë asamblistët në mënyrë ligjore t’i ndalim ndërtime rreth Badocit. Nuk  e akuzova askënd e aq më pak Ministrinë”, tha Ahmeti.

Seanca do të vazhdojë në orën 13:00.

Shpërndaje në: