BE i përsërit Serbisë: Data e hyrjes në BE varet nga marrëdhëniet me Kosovën

BE i përsërit Serbisë: Data e hyrjes në BE varet nga marrëdhëniet me Kosovën

Shpejtësia dhe data e hyrjes së Serbisë në BE varet nga përparimi i Serbisë në zbatimin e reformave dhe marrëdhënieve me Kosovën, ka thënë zëdhënësja e Komisioneres së Lartë të BE-së, Federica Mogherini, Maja Kocijanciq për Tanjug, duke theksuar se BE-ja do të punojë me Serbinë për një proces të fortë dhe të shpejtë të anëtarësimit. 

“BE-ja është e angazhuar fort për qëllimin strategjik të Serbisë për anëtarësim në BE. Pozitivisht ne e kuptojmë përpjekjen e Serbisë dhe ne do të punojmë së bashku për të forcuar dhe për të përshpejtuar procesin e anëtarësimit”, ka thënë Kocijanciq./Indeksonline/

Shpërndaje në: