Presidenti maqedonas: Prania e 5 mijë trupave në Kosovë garanton mospërhapjen e konfliktit

Presidenti maqedonas: Prania e 5 mijë trupave në Kosovë garanton mospërhapjen e konfliktit

Prezenca e 5,000 trupave të NATO-s në Kosovë është një garanci që kriza nuk do të përhapet në rajon dhe është mirë që Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe Shqipëria janë anëtare të NATO-s, kështu që mund të parandalohet një konfrontim i drejtpërdrejtë midis ushtrive të Kosovës dhe Serbisë,  tha presidenti maqedon Stevo Pendarovski në një intervistë për Radion maqedonase.

Presidenti maqedon Pendarovski vlerëson se pa trupat e NATO-s në Veri, konflikti do të ishte i përhapur.

“Ka pasur situata të ngjashme edhe më parë — pa trupat e NATO-s atje, konflikti do të ishte përhapur. Së pari, do të kishte ka qenë një konfrontim i drejtpërdrejtë ndërmjet ushtrive dhe policisë së Serbisë dhe Kosovës dhe më pas kjo do të ishte përhapur në rrethinë”, tha presidenti Pendarovski.

Shpërndaje në: