Protestë kundër Gjykatës Kushtetuese të Maqedonisë, policia ndan dy grupet kundërshtare

Protestë kundër Gjykatës Kushtetuese të Maqedonisë, policia ndan dy grupet kundërshtare

Mijëra qytetarë iu përgjigjën thirrjes së Platformës për Politikë Qytetare “AJDE” e përkrahur nga opozita maqedonase Lidhja Social Demokrate e Maqedonisë (LSDM) në protestën lidhur me planin e Gjykatës Kushtetuese për të miratuar vendimin me të cilin shtrohet mundësia që presidenti i shtetit të mund të falë të dënuarit për krime zgjedhore dhe vepra tjera të rënda kriminale.

Fillimisht protestuesit u tubuan para godinës qeveritare për të vazhduar më pas përballë Parlamentit, ndërsa gjatë tërë rrugës brohorisnin me slogane kudër Gjykatësve të Kushtetueses.

Sipas paralajmërimit, protestuesit ishte parashikuar që marshin e tyre protestues ta përfundonin para Gjykatës Kushtetuese dhe të vendosen tenda, ku do të qëndronin deri të mërkurën për kur është paralajmëruar seanca e Kushtetueses, mirëpo pak orë më herët, disa qytetarë uzurpuan hapësiren para Gjykatës Kushtetuese si një kundër-protestë për mbrojtje të Kushtetutës.

Që të mos ndodhë përplasja e dy grupeve, policia kishte vendosur barrikada. Nga këto arsye, fjalimi i Petrit Saraqinit nga Platforma për Politikë Qytetare “AJDE” u bë rreth 300 metra më larg nga gjykata. “Kërkojmë që menjëherë të ndalohet iniciativa e cila u mundëson kriminelëve zgjedhorë, pedofilëve dhe narko dilerëve të falen për veprat e tyre dhe kërkojmë dorëheqjen e menjëhershme të pesë gjykatësve të cilët uzurpojnë Gjykatën Kushtetuese dhe veprojnë në bazë të diktatit politik të pushtetit” tha Saraqini.

Të mërkurën Gjykata Kushtetuese e Maqedonisë do të votojë për nismën e parashtruar nga një avokat me të cilën parashihet shfuqizimi i vendimit dhe kthimin e kompetencave për presidentin e shtetit që ai të mund të lirojë të burgosurit për mashtrime zgjedhore dhe pedofili.

 

 

Shpërndaje në: