Pse disa nga flokët e trupit tuaj mund të rriten më shumë

Periskopi.com Zoya

Kjo ka ndodhur për shumë prej nesh.

Kur gërvishtim qafën ose prekim krahët, krejt papritur i gjejmë qime të bardha, të gjata dhe të hollë, që duket se janë rritur gjatë natës.

Edhe pse kaq shumë prej nesh kanë pasur këtë përvojë, nuk ka ndonjë term specifik për këto qime të holla të gjata të rastësishme që i gjejmë në trupin tonë. Sidoqoftë, ka teori që shpjegojnë këtë fenomen.

Dermatologët sugjerojnë që qimet e vetme anormale të gjata shkaktohen nga faktorë hormonalë dhe gjenetikë që bëjnë që flokët e veçantë të rriten më gjatë se të tjerët.

Why Some of Your Body Hair Can Grow Absurdly Long

Mutacionet e rastësishme lejojnë që disa folikuj “të zgjedhur” të flokëve të qëndrojnë më gjatë në të ashtuquajturën fazë anagjene në të cilën flokët po rriten në mënyrë aktive.

Si rezultat, kjo gjëndër e vetme ka më shumë kohë për të rritur një flokë më të gjatë. Luhatjet hormonale që ndodhin në vende të ndryshme, si mjekër ose zona T, gjithashtu mund të shkaktojnë këto anomalitë e flokëve.

Nëse këto qime ju shqetësojnë, dermatologët sugjerojnë t’i këpusni me piskatore si zakonisht, për të hequr qafe këto qime të padëshiruara.

Why Some of Your Body Hair Can Grow Absurdly Long

Disa nga ne që papritmas i gjejnë këto qime anormalisht të gjata në trupin tonë kanë këtë ndjenjë se këto qime u rritën brenda natës.

Ky thjesht mund të jetë perceptimi ynë. Këto qime janë shumë të hollë dhe të afërta me ngjyrën e lëkurës sonë dhe nuk janë vështirë të vërehen në krahasim me flokët tanë “normalë”.

Kjo është arsyeja pse ndonjëherë mund të na duhet një kohë e gjatë për të gjetur këto qime, ato thjesht rriten pa u vënë re.

Shpërndaje në: