Pse meshkujt duhet të konsumojnë më shumë fruta të thata?

Periskopi.com Zoya

Konsumimi i arrave mund të përmirësojë shëndetin e spermës, ka treguar një studim i ri.

Meshkujt të cilët konsumuan sasi të moderuar të bajameve, lajthive dhe arrave, rregullisht për 14 javë, kishin përmirësuar sasinë e spermës dhe kanë më shumë “notarë të suksesshëm”, kanë zbuluar shkencëtarët.

Ky studim është zhvilluar pas problemeve me shëndetin e spermës në botën perëndimore, si pasojë e dietës jo të shëndetshme, ndotjes dhe duhanpirjes. Studiuesit kanë deklaruar se ka fakte të mjaftueshme që tregojnë se dieta e shëndetshme rrit shanset për shtatzëni.

Shpërndaje në: