Pse nxjerrim jargë gjatë gjumit

Periskopi.com Zoya

Që të gjithëve, të paktën një herë na ka ndodhur që të nxjerrim jargë teksa flemë. Nëse një gjë e tillë ndodh shpesh, mund të jetë simptomë e ndonjë patologjie apo keqfunksionimi të trupit.

Gërhitja gjatë natës është një problem i cili i ndihmon njerëzit që të marrin frymë mirë dhe për këtë arsye shpesh njerëzit ndihen sikur mbytem. Një nga shkaqet e nxjerrjes së jargëve është pikërisht mbajtja e gojës hapur prej gërhitjes.

Nëse doni që të mos vuani nga një problem i tillë bëni kujdes me pozicionin e gjumit. Kështu që bëni mirë të ndryshoni pozicion dhe koka të jetë e pozicionuar më lartë se trupi.

Mbipesha mund të jetë faktori kryesor i një problemi të tillë. Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës më shumë se gjysma e popullsisë që vuan nga gërhitja është problem.

Kujdes me ilaçet, pasi ka disa antibiotikë që kur merren me tepri, shkaktojnë tepri pështyme.

Pastroni hundët çdo mbrëmje, duke bërë një dush të ngrohtë apo duke përdorur vajëra esencialë që ju ndihmojë të merrni frymë më mirë.

Shpërndaje në: