Pse të mbathni taka të larta gjatë shtatzanisë është e rrezikshme për shëndetin?

Pse të mbathni taka të larta gjatë shtatzanisë është e rrezikshme për shëndetin?

Shtatazania është një përvojë emocionuese dhe e kënaqshme, por nuk është pa rreziqe. Trupi i një gruaje pëson ndryshime të shumta gjatë shtatzënisë. Një grua shtatzëne duhet të jetë e e vetëdijshme për atë që ha dhe mënyrën se si jeton. Gjatë shtatzënisë, disa gra mund të shihen duke mbathur taka të larta. Por a është e sigurt të veshësh taka gjatë shtatzënisë?

Sandalet ose këpucët me taka të larta mund ta bëjnë shtatzëninë jashtëzakonisht të vështirë. Të veshësh taka gjatë shtatzënisë nuk është një ide e mirë. Ka një sërë arsyesh shkencore pse një veprim i tillë mund ta bëjë shtatzëninë më të vështirë.

Këtu janë disa efekte që mund të bartin takat e larta gjatë shtatzënisë:

Dhimbje shpine: Takat e larta ndikojnë në qëndrimin tuaj dhe mbajtja e tyre për një periudhë të gjatë mund të shkaktojë që muskujt e legenit tuaj të palosen përpara. Kur kjo ndodh, ju përkuleni fort përpara nga pjesa e pasme. Shtatzënia shkakton shtim të shpejtë në peshë, gjë që ndikon edhe më shumë në qëndrim. Takat e larta mund të shkaktojnë dhimbje të shpinës. Gjatë shtatzënisë, takat gjithashtu mund të krijojnë vështirësi me ligamentet në pjesën e poshtme të shpinës dhe këmbët.

Ngërçe në këmbë: Kur mbathni taka për një kohë të gjatë, muskujt në këmbët tuaja fillojnë të tkurren dhe shfaqen ngërçe të muskujve. Kjo mund të vërehet më shumë gjatë shtatzënisë, raporton News18, transmeton Klankosova.tv.

Problemet e ekuilibrit: Shtimi në peshë dhe luhatjet hormonale bëjnë që kyçet e këmbëve të dobësohen, duke bërë që ekuilibri juaj të dobësohet. Kjo mund të prishë ekuilibrin tuaj dhe t’ju bëjë të rrëzoheni. Kjo mund të jetë e rrezikshme si për ju ashtu edhe për fëmijën tuaj të palindur.

Këmbët e fryra: Ënjtje në këmbë dhe kyçe janë të shpeshta gjatë shtatzënisë dhe shkaku kryesor është mungesa e këpucëve të përshtatshme dhe komode. Këpucët e ngushta dhe takat e larta mund ta përkeqësojnë situatën.

Shpërndaje në: