Publikohet lista e 85 inspektorëve sanitarë që do të angazhohen për masat antiCOVID

Periskopi.com Lajme

Ministria e Shëndetësisë ka bërë publike listën e 85 inspektorëve të cilët do të angazhohen për respektimin e masave COVID-19 nëpër komunat e Kosovës.

Ministria ka bërë të ditur se kandidatët e pakënaqur mund të bëjnë ankesë brenda afatit prej 3 ditësh. Në këtë link mund ta gjeni listën e plotë të inspektorëve të pranuar.

Për këta 85 inspektorë që do të angazhohen në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë, Ministria e Shëndetësisë, kishte hapur konkurs në muajin gusht, më saktësisht më 20 gusht.Por, angazhimi i këtyre inspektorëve do të jetë me kohë të caktuar, 3 muaj me mundësi vazhdimi edhe për 3 muaj.

 

Këta inspektorë do të kenë pagën prej 520 euro.Punësimin e këtyre inspektorëve e ka paralajmëruar dje kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në një konferencë për media.

“Dje në mbledhjen e Qeverisë kemi marrë vendim për sat e reja është e pakënaqshme zbatimi i masave, do të shtojmë inspektimet, do të bëjmë 6-fishimin e inspektorëve të AUV. 85 të tjerë plus nga 17 i kemi aktiv 11, 6  janë të sëmurë”, ka thënë Kurti.

Shpërndaje në: