Pyetja e dytë: Si ruhet kujdesa dhe si e rigjejmë?

Pyetja e dytë: Si ruhet kujdesa dhe si e rigjejmë?

Kur nje fakt i ri mësohet, ndodhin nryshime fizike në tru në rrjetin e sinapsave dhe neuroneve, megjithatë, neurologët nuk e kuptojnë plotësisht se çka janë këto ndryshime dhe si e ruajmë dijen.

Megjithëse, disa teori ekzistojnë se si kujtesa ruhet koncepti që i ka lënë neurologët të habitur është kthimi i kujtesës.

Shkencëtarët shpresojnë të kuptojnë se si në pak sekonda ne mund të rikujtojmë ngjarje  që kanë ndodhur ne dekada në të shkuarën .

Shpërndaje në: