Rituali i çuditshëm në Indi, rrahën gratë për t’i çliruar nga ‘shpirtërat e liga’ (Foto)

Periskopi.com Kulturë

Pamjet tronditëse kanë kapur gratë indiane të cilat u rrahën gjatë një rituali të çuditshëm për t’i çliruar ato nga ‘shpirtërat e liga’.

Çdo vit rreth 2.000 gra vrapojnë për pesë orë që të futen në tempullin e lashtë Achappan në Trichy të Indisë jugore, raporton “Daily Mail”, transmeton Periskopi.

Ato gjunjëzohen në tokë për t’u goditur në mënyrë të egër nga një prift.

Shocking footage has captured young women being whipped during a ceremony to free them from 'evil spirits' in India

Every year some 2,000 girls queue for five hours to be lashed at the ancient Achappan Temple in Trichy, south India

When it's their turn, the girls kneel on the ground to be ferociously flogged by a priest

Many wince and writhe in pain as their family members watch on, hoping they will be cured

This is one of the priests who administered the whipping during the festival in south India

Shumë gra që e përjetojnë këtë tronditje vuajnë nga dhimbja, ndërsa anëtarët e familjes së tyre i shohin, duke shpresuar se do të shërohen.

Një vajzë e shkollës Vishakha, të cilës u ishte imponuar nga prindërit e saj për të qenë pjesë e këtij rituali, tha “Prindërit e mi mendojnë se unë jam e çmendur sepse nuk tregoj interes për studimet e mia”.

“Tani shokët e mi do të qeshin me mua kur të shohin shenjat e kamxhikut që unë do të marr pasi të ndiqja këtë ritual për të kuruar çrregullimet mendore”, bërtiti vajza e re.

Some teenage girls were brought by their parents for either not yet attaining puberty or having irregular periods.

A priest insisted the whipping was not a crime, adding: It is a belief of devotees and the practice is an ancient tradition. We cannot alter.'

Some elderly women agree with the priest and believe the whipping will cure them

One 60-year-old woman said: 'A lash here cures all ills, physical or mental'

Një prift këmbënguli që fshikullimi nuk ishte një krim, duke shtuar: “Është një besim i devotshëm dhe praktika është një traditë e lashtë. Ne nuk mund të ndryshojmë”.

Disa gra të moshuara janë dakord me priftin dhe besojnë se fshikullimi do t’i shërojë ato./Periskopi/