Rusia kërkon rritjen e kapaciteteve policore të UNMIK-ut për Gjykatën Speciale

Rusia kërkon rritjen e kapaciteteve policore të UNMIK-ut për Gjykatën Speciale

Kundërshtarët e Pavarësisë së Kosovës që vazhdojnë ta konsiderojnë UNMIK-un faktor të rëndësishëm kanë kërkuar rifuqizim të misionit të Kombeve të Bashkuara në fushën e sundimit të ligjit dhe në polici.

Është anëtari i përhershëm i Këshillit të Sigurimit, Rusia, që ka propozuar rritjen e kapaciteteve në këto fusha edhe për faktin se së shpejti pritet të nisë punën Gjykata Speciale, e cila do të merret me krimet e supozuara të UÇK-së, shkruan sot “Koha Ditore”.

Shpërndaje në: