Sa para shpenzuan partitë politike për tre muaj? Prin Lëvizja Vetëvendosje me mbi 1.5 milion euro, PDK…

Sa para shpenzuan partitë politike për tre muaj? Prin Lëvizja Vetëvendosje me mbi 1.5 milion euro, PDK…

Janë publikuar shpenzimet financiare të partive politike që janë pjesë e Kuvendit të Kosovës, raporton Periskopi.

Në tre muajt e parë të këtij viti partia në pushtet Lëvizja Vetëvendosje sipas raportit të dorëzuar në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve del se ka shpenzuar mbi 1.5 milion euro.

Subjekti i dytë bazuar në këtë raport, është partia më e madhe opozitare PDK me shpenzime totale në vlerë të 167 mijë e 193 euro.

Partia që drejtohet nga Lumir Abdixhiku në raportin që e ka dorëzuar në KQZ për këtë tre mujor të vitit del sa ka shpenzuar 155 mijë e 110 euro.

Aleacna për Ardhmërinë e Kosovës e drejtuar nga Ramush Haradinaj për tre muajt e parë të këtij vti kanë shpenzuar 82 mijë e 225 euro.

Këto të dhëna janë publikuar nga KQZ.

“Me qëllim të zbatimit të Ligjit nr. 08/L-122 për Financim të Subjekteve Politike, në ueb faqen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve janë publikuar raportet e shpenzimeve të tremujorit (janar – mars 2024) të subjekteve politike të cilat janë të përfaqësuara në Kuvendin e Republikës së Kosovës.Sipas këtij ligji, subjektet politike i dorëzojnë këto raporte në Zyrën për Regjistrim, Certifikim dhe Kontrollin Financiar të Subjekteve Politike (ZRCKFSP) dhe të njëjtat publikohen në ueb faqen e KQZ-së dhe të subjekteve politike”, thuhet ndër të tjera.

Raportet tre mujore, që përfshijnë periudhën janar – mars 2024, janë publikuar në ueb faqen e KQZ-së dhe mund t’i gjeni tek ky link: https://kqz-ks.org/raportet-financiare-tremujore/

Shpërndaje në: