Sanksionet: Microsoft ndalon aktivitetin e biznesit në Rusi

Periskopi.com Tech & Auto

Microsoft, një nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë, ka ndaluar së bëri biznes në Rusi.

Ai tha se “po ndalon shumë aspekte të biznesit tonë në Rusi në përputhje me vendimet e sanksioneve qeveritare”.

Firma tha gjithashtu se “veproi kundër pozicionimit rus, masave shkatërruese ose përçarëse kundër më shumë se 20 organizatave të qeverisë ukrainase, IT dhe sektorit financiar”, shkruan skynews.

Microsoft tha gjithashtu se është në kontakt me stafin që u është dashur të largohen nga Ukraina dhe do të punojë me SHBA, MB dhe BE në vijim.