ShBA’ja thotë se Rusia humbi deri në 80 mijë ushtarë në luftë

Periskopi.com Lajme

Rusia ka pësuar nga 70 mijë deri në 80 mijë vdekje dhe lëndime që nga fillimi i pushtimit ukrainas, raporton ShBA-ja.

Shifrat u raportuan nga nënsekretari i mbrojtjes për politikën Colin Kahl.

Ukraina pretendon se rreth 42 mijë trupa ruse janë vrarë që nga shpërthimi i luftës në fund të shkurtit, por nuk jep asnjë vlerësim për lëndimet e mundshme.

Rusia, ndërkohë, jep përditësime shumë të rralla për viktimat.