Shenja që tregojnë se keni dobësim të zemrës dhe nuk i dini

Periskopi.com Shëndeti

Edhe njerëzit e shëndetshëm që hanë një dietë të ekuilibruar dhe ushtrojnë, janë të ndjeshëm ndaj sulmeve në zemër. Është e pamundur të dihet se kush është personi më i shëndetshëm në një situatë të tillë, pasi të gjithë janë të ndjeshëm ndaj sulmeve në zemër.

Sulmet në zemër shkaktohen nga depozitat yndyrore të grumbulluara në arterie, duke shkaktuar reduktim të rrjedhjes së gjakut.

Shifrat alarmante e bëjnë të domosdoshme rritjen e ndërgjegjësimit të publikut për shenjat paralajmëruese të sulmit në zemër. Pacientët që preken nga sëmundja për një periudhë më të gjatë kohore, kanë tendencë të zhvillojnë kongjestion në këmbë që çon në ënjtje. Konsiderohet të jetë një nga shenjat kryesore të çrregullimeve kongjestive të zemrës. Ënjtja mund të vijë dhe të shkojë, por zakonisht zgjat për një kohë më të gjatë. Simptomat mund të mos duken të rrezikshme për jetën, mirëpor janë. Prandaj rekomandohen kontrolle të shpeshta të trupit e zemrës.

Për të hedhur më shumë dritë mbi shenjat e dështimit të zemrës që janë normale, por që mund të jenë fatale, Dr. Anbu Pandian, zbuloi tri simptoma që tregojnë se keni dështim të zemrës dhe nuk e dini:

Dhimbje gjoksi – Njerëzit që përjetojnë dhimbje gjoksi normalisht e injorojnë atë si një shenjë të problemeve gastrike. Sidoqoftë, është një nga simptomat më të zakonshme të dështimit të zemrës. Një individ mund të përjetojë presion ose shqetësim poshtë ose prapa sternumit që mund të shtrihet në nofull, shpatulla, krah dhe pjesën e sipërme të shpinës. Një person mund të mos përjetojë dhimbje gjoksi, por ka një sëmundje të zemrës. Është veçanërisht e zakonshme te gratë.
Lodhje – Një tjetër simptomë e zakonshme e dështimit të zemrës është lodhja gjatë gjithë ditës. Ushtrime të tilla si ecja, vrapimi dhe çiklizmi bëhen të lodhshme pasi indet e trupit nuk marrin gjak të mjaftueshëm për të kryer detyrat e tyre të përditshme. Konsumimi i një diete të shëndetshme dhe ushqyese me shumë vitamina dhe minerale mund të ndihmojë gjithashtu në parandalimin e lodhjes.
Rrahje të çrregullta të zemrës – Aritmitë janë rrahje të çrregullta të zemrës që shkaktohen nga një rrezik i shtuar i mpiksjes së gjakut. Rrahjet e zemrës që janë jashtë ritmit ose të çrregullta shkaktojnë rrahje të zemrës. Si rezultat, një individ mund të përjetojë një ndjesi djegieje ose vrapimi në gjoks. Rekomandohet të konsultoheni me një mjek nëse simptomat vazhdojnë ose kthehen shpesh ose pacienti ka një histori diabeti ose presioni të lartë të gjakut.