Shkencëtarët shpojnë një gropë të thellë ku dëgjohen zërat e ferrit (Video/Audio)

Periskopi.com SOK

Në fund të fundit shpesh herë diskutohet në qaraqet e ndryshme shoqërore se a ekziston ferri apo jo? Disa njerëz mendojnë se po, se ferri ekziston dhe mund të jetë nëntokë, dhe njerëzit e tjerë mendojnë se ferri mund të jetë në një botë shpirtërore larg tokës dhe njerëzit e tjerë ende besojnë se toka tashmë është ferri.

Nuk mund të themi nëse ekziston apo jo ferri, por ka një histori të tmerrshme që disa shkencëtarë besojnë se ekziston.

Në mes të dhjetorit të vitit 1989, një grup gjeologësh rusë shpuan një pus të thellë prej 14,000 metrash në Siberi dhe thanë se dëgjuan disa ‘keqardhje’ që vinin nga qendra e tokës, duke kërkuar ujë dhe mëshirë, raporton “Hidden-truth”, transmeton Periskopi.

Dëgjoni ‘zërat e ferrit’ për 25 sekonda:

https://www.youtube.com/watch?v=XSEBkmRQpG0

Sipas shkencëtarëve, pasi kanë shpuar disa kilometra, pajisjet filluan të veprojnë në mënyrë të egër, duke dhënë përshtypjen se qendra e tokës është e zbrazët.

Ata regjistruan rreth 25 sekonda audio përpara se mikrofoni të shkrihej, por ishin 17 sekonda të tmerrshme të britmave të të dënuarve./Periskopi/