Shpiket byzylyku ‘inteligjent’, u dërgon mesazh të afërmve nëse jeni në rrezik (Video)

Shpiket byzylyku ‘inteligjent’, u dërgon mesazh të afërmve nëse jeni në rrezik (Video)

Byzylyku prej silikoni që mund t’i vijë në ndihmë të moshuarve ose njerëzve që janë në rrezik.

Hanne Palsson, shpikësja suedeze e byzylykut thotë se ai i dërgon mesazhe në telefon 7 numrave të parazgjedhur nga përdoruesit. Dhe nëse dikush përgjigjet, vërehet ngjyra jeshile që do të thotë se së shpejti do të vijë ndihma. Byzylyku i dërgon kontakteve vendodhjen e përdoruesit nëpërmjet teknologjisë së GPS-it në të.

Shpërndaje në: