Shqipëria me hotelet dhe restorantet më të lira në Evropë

Shqipëria me hotelet dhe restorantet më të lira në Evropë

Shqipëria ka çmimet më të ulëta të 37 vendeve evropiane, duke përfshirë këtu 28 anëtarë të BE-së, tri shtete të EFTA-s dhe gjashtë që aspirojnë në BE.

Restorantet dhe hotelet e Shqipërisë janë më të lirat në Evropë, sipas një raporti nga Eurostat, raporton albinfo.ch.

Duke parë mesataren e niveleve të çmimeve të restoranteve dhe hoteleve, Shqipëria ka çmimet më të ulëta të 37 vendeve evropiane, duke përfshirë këtu 28 anëtarë të BE-së, tri shtete të EFTA-s dhe gjashtë që aspirojnë në BE.

Restorantet e Shqipërisë ofrojnë një përzierje në mes tradicionales dhe asaj ndërkombëtare, ndërkohë që edhe standardet e hoteleve janë përmirësuar ndejshëm, ku sektori i turizmit del si një sektor kyç i ekonomisë shqiptare.

Më shumë se katër milionë turistë e vizituan Shqipërinë vitin e kaluar, me të ardhura rreth 1.5 miliard euro.

Shpërndaje në: