ShSKUK: Kjo është gjendja e pacientëve me COVID në QKUK dhe spitale

Periskopi.com Lajme

Shërbimi Spitalor Klinik e Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se nga raportimet e klinikave Covid-19 në QKUK, por edhe spitalet e përgjithshme, rezulton se 11 pacientë të kofirmuar me Covid-19, janë në trajtim mjekësor. 23 pacientë të tjerë po trajtohen si post-covid.

Sipas SHSKUK’së, me oksigjeno-terapi janë 6 pacientë, ndërsa në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive është një pacientë me maskë oksigjeni.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 4 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 20 pacientë  post-covid

Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive, 1 pacient me maskë oksigjeni

Spitali i Gjakovës, 3 pacientë

Spitali i Pejës, 4  pacientë

Spitali i Ferizajt, 2  pacientë