Sindikata e Policisë së Kosovës: Sigurimi shëndetësor, aksidental dhe jetësor – kur do të jetësohet?

Periskopi.com Lajme

Sindikata e Policisë së Kosovës ka filluar dje puntorinë “Sigurimi shëndetësor, aksidental dhe jetësor – kur do të jetësohet?”.

Kjo punëtori po organizohet nga Sindikata e Policisë së Kosovës dhe fondacioni “Friedrich erbert Stiftung” në partneritet me sindikatën dhe shoqërinë civile.

Përkundër që ligji për Sigurime Shëndetësore është aprovuar në vitin 2014 në Kuvendin e Kosovës, ai ende nuk është në zbatim.

Policia e Kosovës nuk ka sigurim shëndetësor, aksidental dhe jetësor, po ashtu nuk është rregulluar me ligj pensionimi i parakohshëm si dhe ai invalidor. Me gjithë premtimet, asnjë qeveri deri më tani nuk e ka jetësuar këtë ligj

Shpërndaje në: