Sir Richard Branson shkon në Ukrainë, takohet me Volodymyr Zelenskyn

Periskopi.com Lajme

Sir Richard Branson ka udhëtuar në Ukrainë për t’u takuar me Volodymyr Zelenskyn, ministrin e Jashtëm Dmytro Kuelba dhe një grup liderësh biznesi ukrainas.

Ai tha se arsyeja e vizitës ishte për të mësuar “çfarë biznesi, në partneritet me shoqërinë civile dhe qeveritë, mund të bëjë për të mbështetur Ukrainën në mënyrë më efektive”.

Ai u shfaq rreth një zone banimi që u godit së fundmi nga një sulm ajror dhe më pas udhëtoi për në Aeroportin Gostomel për të parë mbetjet e Antonov AN-225, aeroplani më i madh transportues në botë.

Sir Richard tha: “Është e qartë se këto lloj sulmesh nuk janë të paqëllimta dhe arbitrare. Ato janë pjesë e një strategjie të qëllimshme për të përhapur frikë dhe terror midis popullatës civile të Ukrainës. Shpresoj se autorët rusë të këtyre akteve tronditëse do të mbahen para përgjegjësisë”.

Ai e quajti vizitën në vendin e shkatërruar nga lufta një “përvojë përulëse dhe emocionale”.

Në një deklaratë nga zyra e Zelensky, presidenti tha se dyshja diskutuan çështjen e mbajtjes së “vëmendjes së botës ndaj pushtimit rus të Ukrainës”