Sot Dita Ndërkombëtare e Puthjeve: Ja 5 mënyrat më të njohura dhe puthni në cilëndo që dëshironi 😊

Periskopi.com Showbiz

Manifestimi i parë dhe më elementar i dashurisë mes dy personave, është puthja.

Ajo madje shpeshherë konsiderohet si çelësi që hap dyert e afeksionit dhe pasionit të zjarrtë.

E me qëllimin e vetëm të shprehjes së dashurisë, më 6 korrik të 2006-ës, u krijua Dita Ndërkombëtare e Puthjeve.

Teksa të gjithë kemi lloje të ndryshme të njerëzve në jetën tonë të cilët i duam shumë si miq, të dashur/të dashurën, bashkëshort/bashkëshorte, prindër, etj.

Ne i duam të gjithë ata në mënyrë të ndryshme dhe për këtë arsye ka lloje të ndryshme të puthjeve të destinuara për të dashurit tanë.

Kur ju merrni një të puthur në faqe nga një mik për të cilin cili ju ndjeni simpati, ju pyesni veten nëse ajo ishte një puthje miqësore apo një kuptimplotë?

Në këtë Ditë Ndërkombëtare e Puthjes, shikoni këto pesë lloje të puthjeve dhe çfarë i ndikojnë ato.

Puthja në ballë

Një puthje në ballë është e veçantë dhe ka kuptime të shumëfishta. Kjo do të thotë që personi jo vetëm që ju do, por edhe ju respekton për atë se kush jeni. Ajo gjithashtu mund të shënojë fillimin e një marrëdhënieje duke shprehur admirim. Ky lloj i puthjes është menduar për këdo, qoftë ai miku juaj, prindërit tuaj, ose partneri.

Puthja në faqe

Kur një person që ju keni e keni simpati puth faqet tuaja, çfarë do të thotë kjo? Mund të jetë se individi ju sheh shumë të ëmbël ose  të bukur ose mund të jetë një gjest miqësor. Në disa vende, puthje e vogël në faqe është emblematike e disa përshëndetjeve. Një puthje në faqe mund të ndodhë mes dy miqve, shokëve, partnerëve ose midis prindërve dhe fëmijëve.

Puthja në dorë

Kjo është një puthje e mbjellë në pjesën e prapme të një pëllëmbë nga dikush që është tërhequr nga ju dhe dëshiron që gjërat të shkallëzohen mes të dyve, shkruan Prive.al. Ky veprim është kalorës dhe është një gjest që partneri juaj dëshiron të lëvizë gjërat përpara. Partneri juaj ose shoku juaj i cili ka simpati për ju është zakonisht ai që merr këtë hap.

Puthje e lehtë në buzë

Kjo do të thotë që individi dëshiron të shprehë dashurinë ose admirimin e tyre për ju. Por në këtë rast, intensiteti i puthjes ka rëndësi të njohë vëmendjen e individit. Ndërsa dy njerëz ndajnë një puthje në buzë për të shprehur intimitet, ndonjëherë prindërit ndajnë edhe këtë puthje me fëmijët e tyre për të shfaqur emocionin e dashurisë.

Puthja franceze

Një puthje franceze thjesht i bën gjërat më serioze midis çifteve. Ky lloj puthje kërkon shumë praktikë dhe mjeshtëri, pasi dy njerëz që janë jashtëzakonisht të pasionuar ose romantikë me njëri-tjetrin ndajnë këtë lloj puthjeje. Ajo përfshin shumë veprime gjuhësore dhe intimitet midis partnerëve për një puthje si kjo është një domosdoshmëri. Zakonisht, janë partnerët që ndajnë një puthje franceze.