Spitalet rajonale përballen me mungesë të kuadrove

Spitalet rajonale përballen me mungesë të kuadrove

Shërbimi Spitalor Klinik Universitar vazhdimisht i duhet të ofrojë mbështetje për kuadrot që mungojnë nëpër spitalet rajonale. Spitali i Vushtrrisë nuk ka specialist të biokimisë dhe asistohet nga Klinika e Biokimisë në QKUK. E konsulta përmes sistemit elektronike pritet të bëhen edhe me Spitalin e Pejës për leximin e imazheve nga reparti i radiologjisë.

Nga viti kaluar në Spitalin e Vushtrrisë nuk ka biokimistë. Madje profesionistë të kësaj fushe nuk shprehën interesim për vendin e lirë të punës që u hap në këtë institucion shëndetësor.

Shpërndaje në: