Stadiumi nga druri që kushton 100 milionë euro (Foto)

Stadiumi nga druri që kushton 100 milionë euro (Foto)

Klubi që luan në nivelin e pestë të futbollit anglez ha hapur një konkurs për projektimin e stadiumit prej 5.000 vendesh me një çmim prej 100 milionë eurove, por edhe për gjërat përcjellëse.

Ai prite të ndërtohet në Eco Park pranë Stroud, dhe për projektin kanë konkurruar deri tani 50 dizajnime nga e gjithë bota.

Zaha Hadid Architects, firma që ka projektuar edhe stadiume për Kupën e Botës 2022 në Katar ka dalë fituese.

Stadiumi i ri si element kryesor do të ketë zhvillimin e sistemit ekologjik “Eco Park” që kapë vlerën e 100 milionë eurove në të cilën përfshihen 100 akra të parkut në të cilën është i përfshirë sistemi i gjelbër (green apo ekologjik).

stadiumi i drurit

Shpërndaje në: