Studimi: Bisedat “njoftuese” ta shpifin! Bëhuni të sinqertë dhe kjo do t’ju shpaguhet

Studimi: Bisedat “njoftuese” ta shpifin! Bëhuni të sinqertë dhe kjo do t’ju shpaguhet

Për studimin e tyre ata kishin aranzhuar një darkë, ku grupi i ftuar nuk ishte lejuar t’i prekë temat rreth motit, por të përqendrohet në çështjet më me rëndësi, transmeton Telegrafi.

Ata kishin debatuar për teorinë e parandalimit të vetëvrasjeve dhe kishin folur edhe për artin.

Rezultati i këtij ‘eksperimenti’ kishte qenë se njerëzit e këtij grupi ishin lidhur me njëri-tjetrin, ku disa tjerë edhe kishin përfunduar pas darkës duke bërë biseda ‘bombarduese’.

Pra, pjesëmarrësit e darkës kishin qenë më të angazhuar në biseda dhe ishin ndjerë më të lirë të flisnin për gjërat që kishin dashur të flisnin.

Nuk ka ndonjë dyshim se çdo njeri kërkon lidhje më të thellë dhe më domethënëse. Ky studim është tejet i mahnitshëm dhe e tregon rëndësinë e të folurit për tema më të rëndësishme, pra t’i shmangni bisedat e panevojshme.

 

Shpërndaje në: