Studimi: Njerëzit priren të bëjnë më shumë seks në korrik

Periskopi.com Zoya

Mund të jetë e çuditshme të mendosh se ekziston një muaj specifik ku çifet shpërthejnë në jetën seksuale. Sidoqoftë, kjo është pikërisht ajo që po ndodh sipas një studimi të ri nga lovehoney.

Marka e lodrave seksi zbuloi se njerëzit priren të bëjnë më shumë aktivitete seksuale në korrik, më shumë se çdo muaj tjetër, përkthen Periskopi.

Sondazhi i kohëve të fundit me 2,000 njerëz ka pyetur çifte dhe beqarë se sa shpesh ata kryejnë marrëdhënie seksuale në çdo muaj të vitit. 22% e çifteve u përgjigjën se korriku ishte ‘muaji i tyre më seksi’, për shkak se ndihen më të “relaksuar”.

Çiftet raportuan të kenë marrëdhënie seksuale katër herë në javë në korrik, një mesatare prej 3.7 herë në javë në gusht dhe 3.2 herë në javë në qershor.

Gushti që vjen në vendin e dytë ka të ngjarë të lidhet me faktin se pothuajse dy të tretat e çifteve thonë se bëjnë më shumë seks kur janë me pushime. 26% e të anketuarve thanë se dëshironin të bënin seks më shumë ndërsa ishin me pushime sepse kishin më shumë kohë për të kursyer.

Një zëdhënës i Lovehoney tha: ‘Aktiviteti seksual ka tendencë të arrijë kulmin në muajt e verës. Kjo sepse ne priremi të ndihemi më të lumtur dhe më optimist kur koha është e mirë dhe netët janë të gjata. ‘

Më poshtë mund të shihni statistikat për çdo muaj:

Korrik 4 herë në javë

Gusht 3.7 herë në javë

Qershor 3.2 herë në javë

Mund 3 herë në javë

Dhjetor 2.9 herë në javë

Shkurt 2.8 herë në javë

Shtator 2.7 herë në javë

Prill 2.6 herë në javë

Tetor 2.6 herë në javë

Mars 2.5 herë në javë

Janar 2.3 herë në javë

Nëntor 2.1 herë në javë/Periskopi

Shpërndaje në: