Studimi: Njerëzit që shajnë shpesh janë miq më të mirë

Periskopi.com Zoya

Sipas një studimi, njerëzit që shajnë janë miq më të mirë, shkruan portali Bright Side, për disa arsye.

E para është se ata do t’ju tregojnë të vërtetën më shpesh sepse, thonë studiuesit, ata kanë më shumë gjasa të mos kenë “filtër” dhe janë më pak të përmbajtur, dhe ne të gjithë ndonjëherë kemi nevojë për një mik që do të na tregojë atë që nuk duam dëgjoj.

Një arsye tjetër sipas studimit është se ata që shajnë janë shpesh më inteligjentë, megjithëse zakonisht supozohet se atyre u mungon fjalori dhe janë më pak inteligjentë se të tjerët. Dhe të qenit më inteligjent do t’ju japë këshilla më të mençura.

Arsyeja e tretë pse ata janë miq më të mirë është se atyre mund t’u besohet – domethënë, disa studime kanë treguar se njerëzit që punojnë mirë së bashku e kanë më të lehtë të bëjnë shaka në një mënyrë më të ashpër dhe të shajnë njëri -tjetrin më lehtë.

Gjithashtu, studimet kanë treguar se sharja ndihmon në disa situata – kështu që vullnetarëve iu kërkua dy herë të fusnin duart në ujin e akullit, por në një rast atyre nuk u lejohej të shanin, dhe në një tjetër ata mund të thoshin çfarë të donin..

Grupi që lejohej të shante mund të duronte më shumë dhimbje sesa grupi që nuk lejohej të përdorte sharje. Është e njëjtë, thotë hulumtimi, me dhimbje emocionale, sepse lirimi i frustrimeve zvogëlon gjasat që dhimbja të shfaqet fizikisht.

Shpërndaje në: