Studimi: Shoferët e mençur duan Skoda, ata psikopatë BMW

Studimi: Shoferët e mençur duan Skoda, ata psikopatë BMW

Një studim ka analizuar lidhjen mes inteligjencës dhe markës së makinës që njerëzit ngasin, duke zbuluar se shoferët më të zgjuar me IQ më të lartë drejtojnë automjete të kompanisë Skoda.

Scrap Car Comparison, një faqe automobilistike nga Mbretëria e Bashkuar, kreu kërkime për të parë nëse ka një korrelacion midis makinës që drejtoni dhe nivelit tuaj të inteligjencës. Për studimin, faqja kishte mbi 2000 shoferë që bënin një test IQ (koeficienti i inteligjencës).

Sipas studimit, drejtuesit e makinave Skoda janë më të zgjuarit me IQ më të lartë. Skoda është një markë automobilistike nga Republika Çeke.

Mesatarja e koeficientit të inteligjencës së shoferëve të Skoda është 99. Ata ishin shoferët më të zgjuar nga 22 markat e makinave në studim. Më inteligjentët e radhës janë shoferët e  Suzukit (98.09) dhe Peugeot (97.79).

Këtu janë rezultatet e IQ të shoferit për markat e makinave në studim – sipas renditjes nga më e larta tek më e ulëta:

Skoda: 99

Suzuki: 98.09

Peugeot: 97,79

MINI: 97.41

Mazda: 95,91

Toyota: 95.76

Vauxhall: 95.11

Mercedes Benz: 94.74

Nissan: 94,71

SEAT: 94,71

Citroen: 94,29

Hyundai: 93.52

Renault: 93.41

Audi: 93.25

Kia: 93.01

Honda: 92.88

Ford: 92,75

Volvo: 92.40

Volkswagen: 92.25

BMW: 91.68

Fiat: 90.14

Land Rover: 88.58

Në skajin më të ulët të spektrit të inteligjencës janë drejtuesit e BMW, Fiat dhe Land Rover. Ata kanë rezultatet më të ulëta të IQ-së në studim.

Drejtuesit e Skodës janë gjithashtu më pak psikopatë, shkruan MotorBiscuit, transmeton Klankosova.tv.

Hulumtimi i mëparshëm nga Krahasimi i Makinave Scrap tregoi gjithashtu se drejtuesit e Skoda janë më pak psikopatë në një krahasim të markave të makinave. Për të përcaktuar nivelin e psikopatisë, faqja kishte 2000 shoferë që bënin një test psikopatie, i cili mat tiparet e psikopatisë. Kjo përfshin mungesë pendimi ose faji, një ndjenjë madhështore të vetëvlerësimit dhe hijeshi sipërfaqësore.

Me notën 3.2, drejtuesit e Skodës janë më pak psikopatë. Kjo tregon se ata janë më të qetë, më të vëmendshëm dhe më pak të shpejtë në zemërim gjatë rrugës. Drejtues të tjerë që kishin rezultate të ulëta të psikopatisë në studim janë Kia (4.2) dhe SEAT (4.3).

Këtu janë rezultatet e psikopatisë së shoferit për markat e makinave në studim – nga më pak tek më psikopatët:

Skoda: 3.2

Kia: 4.2

SEAT: 4.3

Vauxhall: 4.7

Toyota: 4.7

Peugeot: 4.8

Nissan: 5.0

Volvo: 5.2

Të tjera: 5.3

Renault: 5.3

Hyundai: 5.3

Volkswagen: 5.4

Citroen: 5.8

Mercedes-Benz: 5.9

Ford: 6.1

Honda: 6.3

Mazda: 6.4

Fiat: 7.0

Audi: 11.7

BMW: 12.1

Edhe një herë, shoferët e BMW nuk ia dolën mirë. Ata kishin rezultatin më të lartë të psikopatisë në studim (12.1), të ndjekur nga Audi (11.7) dhe Fiat (7.0).

Shpërndaje në: