Piloti shpëton nga tufa e shpësëve me një shpërthim të madh

Periskopi.com Lajme

Një aeroplan “Jaguar” i forcave ajrore të Indisë për pak sa nuk është rrëzuar pas ngritjes, pasi që ka hasur në një tufë sorrash

Për fat, piloti në në sekondë ka reguar dhe ia ka dalë ta hedhë tërë ngarkesën në mënyrë që fluturakja të mung të arrijë lartësi më të madhe dhe t’u shmanget shpesëve, e pastaj të bëjë aterrim urgjent.

Menjëherë pas ngritjes nga pusta në bazën Ambala, piloti i “Jagur”-it ka hasur në një plim spesësh, që ka bërë që një motor t’i dështojë. Piloti menjëherë i ka lëshuar rezervoarët më karburant e municion, gjë që ia ka mundësuar ngritjen urgjente.

Rezervoarët dhe bombat e trenazhit kanë shkaktuar ekspodim të madh në pistë, shkruajnë mediet.

Pos shpesëve fatkëqija, askush nuk e ka pësuar.