Izraelitët arrestojnë një ministër palestinez

Periskopi.com Lajme

Policia izraelite thotë se ka arrestuar një ministër palestinez për Jerusalemin për veprimtari politike në pjesën lindore të qytetit.

Ministri Fadi al-Hadami është akuzuar për shkelje të një ligji që ndalon Autoritetin Palestinez me seli në Bregun Perëndimor të okupuar nga aktivitetet politike në Jerusalem.Zëdhënësi i policisë Mickey Rosenfeld tha se Al Hadami u arrestua herët në mëngjes.

Al Hadami u arrestua me të njëjtat akuza në qershor.Guvernatori i Jerusalemit Adnan Geit, i cili u emërua nga Autoriteti Palestinez, gjithashtu akuzohet për të njëjtën vepër.

Autoriteti Palestinez emëron zyrtarë për Jerusalemin Lindor, të cilin Izraeli e mori  në luftën e vitit 1967 dhe më pas u aneksua.Këta zyrtarë luajnë një rol kryesisht simbolik pasi Izraeli kontrollon të gjithë qytetin.