Si të parandaloni avullimin e syzeve kur vendosni maskë

Periskopi.com Zoya

Mjegullimi i syzeve gjatë kohës së vendosjes së maskave për mbrojtjen kundër transmetimit të Covivd-19 ka filluar të bëhet situatë e bezdisshme.

Megjithatë, ekziston një metodë lidhur me zgjidhjen e këtij problemi, e cila do iu marrë hiç më shumë sesa një minut ose dy. Gjithçka që iu nevojitet janë uji dhe sapuni.

Këshilla vjen nga revista mjekësore Annals of Royal College of Surgeons of England, me ndihmën e dy mjekëve.

1. Gjithmonë lani duart me ujë dhe sapun fillimisht

Mos harroni, pastrojini duart për 20 sekonda përpara gjithçkaje!

2. Lagini syzet me ujë, pastaj vendosni pak sapun në lente

Nuk ekziston ndonjë afat kohor për pastrimin e lenteve, prandaj sigurohuni që prekja ndaj tyre të jetë e butë dhe gjithpërfshirëse.

3. Lajini syzet me ujë të ngrohtë

Mos lini asnjë pjesë të syzeve pa larë!

4. Thajini lehtësisht ato me peshqir

Shmangni përdorimin e peshqirëve që mund të gërvishtin lentet e syzeve.

5. Problemi u zgjidh!, shkruan CNN, transmeton lajminet.