Përdorni Bluetooth? Kjo është arsyeja pse duhet të ndaleni

Periskopi.com Tech & Auto

Të gjithë përdorin Bluetooth, por mbase duhet të ndalojnë së bëri …

Teknologjia që ne e marrim si të mirë sot – lidh gjithçka: nga telefonat inteligjentë dhe orët, përmes celularit dhe frigoriferit tonë, deri te vibratorët. Megjithatë, gjithnjë e më shumë ekspertë pohojnë se ky është një problem i madh.

Arsyeja për këtë ka të bëjë vetëm me sigurinë dhe mbrojtjen e të dhënave.

Këtë vit në DEF CON, konventa më e madhe e hakerëve në botë, studiuesit treguan se sa e lehtë është të përdorësh Bluetooth për të identifikuar folësit digjital të cenueshëm.

Pasi të identifikohen, hakerët mund të marrin kontrollin e folësve dhe të bëjnë zhurmë të rrezikshëm që mund të dëmtojnë dëgjimin e kujtdo në zonën e afërt.

Hakerët mund të përgjojnë dhe modifikojnë të gjitha të dhënat e dërguara përmes kësaj teknologjie, dhe mund t’i përgjojnë.

AirDrop mund të përdorë të dhënat tuaja, dhe shumë dyqane përdorin Bluetooth për të ndjekur vendndodhjet e klientëve dhe më vonë ua shesin informacionet reklamuesve që ndërtojnë një bazë të dhënash mbi ta.

Në fakt, është shumë e thjeshtë. Thjesht duhet ta mbani Bluetooth-in fikur kur nuk ju duhet, përndryshe kjo teknologji ju bën të prekshëm çdo kohë te kushdo që dëshiron të abuzojë me pakujdesin tuaj.

 

Sonos është duke punuar në altoparlantin e tij të parë me Bluetooth

Periskopi.com Tech & Auto

Një nga dy pajisjet e paraqitura kohët e fundit nga Sonos me FCC është një altoparlant Bluetooth. Në regjistrimin e modelit të produktit S17, Sonos deklaron drejtpërdrejt se është “një altoparlant wireless me cilësi të lartë dhe pjesë e sistemit të tingullit Sonos.

Funksioni parësor i pajisjes do të jetë për transmetimin me Wi-Fi, por gjithashtu përmban transmetim audio Bluetooth dhe Bluetooth Low Energy.

Etiketa e produktit për S17 përmban një vijë të lakuar blu që kalon nëpër të, e cila mund të jetë një referencë për funksionalitetin unik të altoparlantit në formacionin Sonos.