Pronari i Tesla’s propozon bombardimin e Marsit për ta bërë të banueshëm

Periskopi.com Tech & Auto

Pronari i kompanisë së njohur Tesla, Elon Musk, godet sërish.”Marsi Bërthamor!” shkruan ai në një postim në Twitter, duke u përqëndruar në idenë e tij te bombardimi i “planetit të kuq” me armë bërthamore për ta bërë atë të banueshëm për njerëzit.

Qëllimi i bombardimit të Marsit  me armë bërthamore është që të shkrihen majat e tij të akullta dhe të lëshojë ujin e bllokuar në polet e tij dhe më pas CO2 në atmosferë, në mënyrë që të krijojë efektin “serë” korrespondues të Tokës. Temperaturat e saj ekstreme janë më të tolerueshme.

Në vitin 2015, Z. Tesla rindërtoi idenë e tij për të përdorur bomba hidrogjeni përpara kamerave televizive të The Late Shoë Ëith Stephen Colbert, duke e përshkruar atë si ‘të keqen e komikeve’.

Shkencëtarët e kanë karakterizuar jo vetëm të parealizuar, por edhe të papërgjegjshme, teorinë e Musk, si në aspektin e teknologjisë që disponon njeriu për zbatimin e saj dhe rezultatin.

Përpjekja për ta shndërruar Marsin në një mjedis të ngjashëm me Tokën vetëm mund të shtyjë kufijtë e trillimeve shkencore, por nuk parasheh asnjë mundësi reale që  ky planet të kolonizohet.

 

 

​Sot 20 vjet ndaluan bombardimet e NATO’s kundër forcave serbe

Periskopi.com Lajme

Sekretari i përgjithshëm i NATO-së, Havijer Sollana, më 10 qershor 1999 kishte lëshuar urdhrin për ndalimin e bombardimit, kurse, Këshilli i Sigurisë së OKB-së, po në të njëjtën ditë, kishte miratuar rezolutën 1244, ku u dërguan 37.200 ushtarë të KFOR-it nga 36 shtete.

Më 12 qershor të vitit 1999, në Kosovë kanë zbarkuar trupat e para të këmbësorisë së NATO-s, ndërsa ka nisur largimi i forcave serbe.Misioni ishte i ndarë në pesë zona të përgjegjësisë, që i përkisnin KFOR-it Amerikan, Anglez, Francez, Gjerman dhe Italian.

Me hyrjen e NATO-s, në Kosovë ka nisur edhe vendosja e misionit të përkohshëm të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, i cili do të administronte vendin për një periudhë të caktuar kohore.Në të njëjtën kohë, është shpërbërë edhe Ushtria Çlirimtare e Kosovës, për t’u shndërruar në Trupat Mbrojtëse të Kosovës