CEO i bankës më të madhe në botë: Libra është një ide e mirë që nuk ka për tu bërë kurrë realitet

Periskopi.com Tech & Auto

CEO i JPMorgan, Jamie Dimon, tha se kriptomonedha ende e pa lançuar e Facebook, Libra, është një ide e mirë por që nuk ka për tu bërë kurrë realitet.

Komentet e tij ai i dha gjatë një fjalimi në Konferencën Instituti Ndërkombëtar i Financave raportoi Bloomberg. Asi tha se ideja pas Libra nuk është unike dhe më pas ktheu vëmendjen drejt stablecoin të kompanisë që ai drejton duke zbuluar se JPMorgan ka shpenzuar 11 miliardë dollarë në zhvillime teknologjike këtë vit.

JPM Coin vs Libra

Dimon çemendoi qëndrimet e tij rreth monedhës së Facebook kur tha se Libra nuk përbën kërcënim për planet e kriptomonedhës së kompanisë së tij.

Tetori shikoi shumë anëtarë të Libra Association të largohen me emra të mëdhenj si Visa, eBay, Stripe, Mastercard, PayPal dhe Booking që u tërhohen.

Kompanitë u larguan sepse monedha nuk përputhet me rregulloren Amerikane kundër pastrimit të parave.