Historia e dy motrave që u futën në Guinness për shkak të vrasjeve serike

Periskopi.com Lajme

Nga vitet 1950 deri në mesin e viteve 1960, Delfina dhe María de Jesús González zhvilluan “Rancho El Ángel”, të njohura gjithashtu si “Poli i ferrit”, janë përfshinte të paktën 91 vrasje. Në fakt, motrat u janë në librin Guinness si “bashkëpunimi më produktiv i vrasësve”.

Të dy gratë lindën nga një familje e varfër dhe babai i tyre, Isidro Torres, ishte një njeri autoritar dhe i dhunshëm. Në kohën e Presidentit meksikan Porfirio Diaz, ai ishte anëtar i xhandarmërisë. Shpesh Isidro humbte kontrollin dhe durimin për shkak të fuqisë që i ishte dhënë. Kur pa se vajzat e tij nuk ishin të veshura mirë dhe të lyera, ai i mbyllte në qendrën e paraburgimit për t’iu “dhënë një mësim”. Pas një vrasjeje të kryer, Torres kishte shumë armiq në zonë dhe kështu gruaja dhe vajzat e tij u zhvendosën në Guanajuato.

Duke dashur të shpëtonin nga varfëria që kishin në fëmijërinë e tyre, kur dy motrat u rritën, ata vendosën të hapnin një bar dhe një shtëpi të tolerancës, të njohur si “Pornoja e Ferrit”

Në janar 1964, Catalina Ortega, një vajzë që ishte detyruar të punonte për të dyja motrat, arriti të shpëtojë dhe iu kërkoi ndihmë autoriteteve. Tmerri i pashembullt i vajzave, disa prej të cilëve ishin të mitura dhe virgjëria e ofruar për shitje, kishin ngjallur reagime të forta në Meksikë.

Të dy motrat kërkonin në krahinë për të gjetur vajzat më të bukura që do të “punonin” për ato. Motrat iu ofronin atyre punë si ndihmëse shtëpiake ose kameriere. Të dyja bashkëvepronin në mënyrë të sofistikuar dhe gjithmonë arrinin të rrëmbenin vajzat që dëshironin.

Vajzat që shkuan për qëllime punësimi, u droguan me dhunë dhe u detyruan të plotësonin dëshirat seksuale të klientëve të tyre. Nëse vajzat ishin të sëmura, ata apo të keqtrajtuar nga përdhunimi i përsëritur, thjesht … vriteshin.

Zyrtarët e policisë në shtëpinë e tolerancës të dy motrave zbuluan mbetjet e së paku 91 trupave, 80 grave, 11 burrave dhe disa embrioneve.

Sondazhet zbuluan se motrat gjithashtu vranë klientët e tyre të pasur. Kur u pyetën për të dhënë një shpjegim për vdekjen, njëra prej tyre tha: “Ushqimi nuk iu duk i shijshëm”.

Në 1964, motrat González u dënuan me 40 vjet burg. Delfina vdiq në burg dhe María u zhduk pasi u lirua.

Në vitin 2002, punëtorët që po ndërtonin në zonë, pranë “Poli i Ferrit”, gjetën pjesë të 20 skeleteve njerëzore të ndryshme. Sipas Autoriteteve, ka të ngjarë që ata janë varrosur në zonën e shtëpisë publike dhe ishin viktimat e tyre.