Ia humbin komunës së Pejës 10 mijë euro, aktakuzë ndaj pesë të pandehurve

Periskopi.com Lajme

Prokuroria Themelore në Pejë, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve D.Sh., G.L., R.Zh., dhe G.Sh., për veprën penale keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar kundër të pandehurit I.K., për veprën penale mashtrim sipas Kodit Penale të Republikës së Kosovës.

Sipas njoftimit për medie, i pandehuri, D.Sh., akuzohet se në cilësinë e personit zyrtar në Komunën e Pejës, me dashje ka tejkaluar kompetencat e veta, pa qenë i autorizuar, duke nënshkruar raportin mbi pranimin e mallit, me çka i ka shkaktuar dëm buxhetit komunal të Pejës në vlerë prej 9.929 euro.

Ndërsa, të pandehurit, G.L., R.Zh., dhe G.Sh., si persona zyrtarë në Komunën e Pejës, përkatësisht anëtarë të komisionit për pranimin e mallit, me dashje nuk i kanë përmbushur detyrat e tyre zyrtare, duke i shkaktuar dëm buxhetit komunal në vlerën e shumës së lartcekur.

I pandehuri, I.K., në cilësinë e pronarit të operatorit ekonomik, si fitues i tenderit për “Blerjen e makinës për mirëmbajtjen e barit artificial për Qendrën Sportive në Brestovik të Pejës”, me anë të paraqitjes së rreme të fakteve, i ka shkaktuar dëme buxhetit komunal të Pejës në vlerë 9.929 euro.

Prokurori i çështjes me rastin e ngritjes se aktakuzës, i ka propozuar gjykatës që të pandehurit të shpallën fajtorë dhe të dënohen sipas ligjit.