Fillimviti i ri shkollor, me probleme të shumta në arsim

Periskopi.com Lajme

“Edhe ky vit shkollor ka filluar me problemet e vjetra. Pati vonesa të teksteve shkollore në shumë shkolla në tërë Kosovën, pastaj edhe librat kanë gabime teknike. Problemi tjetër është edhe mungesa e teksteve për klasën e 8-të dhe të 9-të”, ka deklaruar kryetari i Këshillit të Prindërve në Kosovë, Ymret Reshiti.

Drejtori i institutit “EdGuard”, Rinor Qehaja, ka thënë për gazetën se problemet në arsimin parauniversitar janë gjithmonë të pazgjidhura, shkruan sot gazeta Zëri.

Është bërë një muaj që nga fillimi i vitit të ri shkollor, i cili vlerësohet se është përcjellë me probleme të shumta, sikur edhe në vitet e kaluara.

Nxënësit edhe më tej po ballafaqohen me mungesë të teksteve mësimore, derisa ka pasur ankesa edhe për librat e grisur e të shkarravitur, që u janë ofruar nxënësve.