Nis ta rrënojë murin, gjen granata dhe fishekë në Prishtinë

Periskopi.com Lajme

Një person ka njoftuar se derisa ka qenë duke e rrënuar një muri të një shtëpie të vjetër në Prishtinë, ka hasur në disa mjete të pashpërthyera.

Në vendin e ngjarjes ka dalë njësitë për deminim të FSK-së dhe KFOR-it.

Ata  i kanë tërhequr nga vendi i ngjarjes tri granata dore dhe 82 fishkë të kalibrit 7.9mm.

 

 

Policia zbulon bunkerin me mbi 22 mijë fishekë në Kaçanik

Periskopi.com Lajme

Njësitet e Policisë dhe të FSK-së në fshatin Begracë të Kaçanikut kanë gjetur sot edhe 435 arka me 20 mijë e 422 fishekë.

Këta fishekë nëpër arka janë tërhequr nga ana e njësisë për deminimin në kuadër të Policisë.

“Ndërsa sot me 24.05.2019 pas vazhdimit të gërmimit  në të njëjtin  vend, njësitet e PK-së dhe FSK-së, kanë lokalizuar një bunker  ku janë gjetur 435 arka me nga  me fishekë të kalibrit 14,7 mm, gjithësej  20.422 fishekë të cilët janë tërhequr nga ana e njësisë për deminim të PK –së”, thuhet në njoftimin e Policisë.

 

Në të njëjtin vend, dje ankuesi kishte informuar Policinë se duke punuar në pronën e tij kishte hasur në mjete eksploduese, përkatësisht 25 granata dore.

“Ankuesi mashkull K-Shqiptar ka informuar se gjatë punimeve në pronën e tij kishte hasur në disa mjete të dyshuar eksploduese. Njësia  për deminim e PK-së ka dalë në vendin e ngjarjes dhe ka bërë tërheqjen e njëzet e pesë (25) granata dore, njëmbëdhjetë (11) mina anti-këmbësorike, tre (3) detonator dhe një (1) ndezës hundor për morëtajë të dorës. Ndërsa njësia për deminim e FSK-së ka dalë në një lokacion tjetër ku dyshohet se ka edhe disa mjetet të dyshuara eksploduese”, thuhet në raportin e Policisë.

Në konsultim me Prokurorin e Shtetit, me rast janë duke u marrë Sektori i hetimeve rajonale.