GM tërheq 638,000 SUV për shkak të frenimit të paqëllimtë

Periskopi.com Tech & Auto

General Motors (GM) tërheq 638,000 SUV dhe pick-up në SHBA për shkak të një dështimi të mundshëm të sensorit të shpejtësisë së gomave, i cili mund të shkaktojë frenim aksidental, tha kompania sot.

Tërheqja vlen për modelet Chevrolet suburban, Tahoe dhe Yukon 2015-2020 , si dhe automjete individuale të Chevrolet Silverado 1500 dhe GMC Sierra 1500, të prodhuara nga 2014 në 2018.

GM tha që një mosfunksionim i sensorit mund të rezultojë në veprim të paqëllimshëm të sistemit të shtytjes dhe të shkaktojë frenim të paqëllimshëm, raporton Reuters.

Kjo mund të bëjë që automjeti të kthehet papritur në njërën anë, duke rritur rrezikun e një përplasjeje, tha ndërmarrja.

Ata gjithashtu deklaruan se nuk ishin informuar se kishte pasur përplasje me problemin, por se ata kishin pranuar rreth 150 ankesa për frenim të paqëllimtë ose lëvizje anësore të automjetit.

General Motors në grevë për pagat dhe kushtet e punës

Periskopi.com Tech & Auto

Punonjësit e General Motors kanë filluar një grevë këtë të hënë, pasi prodhuesi më i madh i makinave në SHBA dështoi në arritjen e një marrëveshjeje me sindikatën e Punëtorëve të Bashkuar të Automjeteve mbi pagesat dhe kushtet e punës.

50 punonjës marrin pjesë në këtë grevë, e cila është më e madhja që ka goditur këtë kompani që nga viti 2007. Në atë vit, një bllokim dyditor i punës i kushtoi General Motors rreth 300 milionë dollarë.

Kontrata katërvjeçare e sindikatës me kompaninë skadon këtë fundjavë dhe dy palët kanë mbajtur negociata për një sërë çështjesh, përfshi rrogat, kujdesi shëndetësor, ndarja e përfitimit dhe siguria në punën.

Sindikata gjithashtu ka luftuar që të ndalojë mbylljen e impianteve të montimit të makinave në Ohajo dhe Miçigan, lëvizje për të cilën kompania është shprehur se është e nevojshme për t’iu përgjigjur ndryshimeve në treg, përcjell Rtsh.

Greva vjen në një kohë kur industria e makinave në SHBA po përjeton një ngadalësim në shitje si dhe rritje të kostove të shoqëruar me investime në mjetet elektrike dhe frenimin e emërtimeve.