Policia me plan operativ – shoferët që shkelin rregullat në trafik do ta pësojnë keq

Periskopi.com Lajme

Policia e Kosovës, përmes një komunikate për media, ka njoftuar për planin operativ që janë duke hartuar për parandalimin e aksidenteve dhe rritjen e sigurisë në trafik – raporton Periskopi.

Në njoftim të Policisë, bëhet e ditur se nga sot ka filluar dërgimi i mesazheve vetëdijesuese për sigurinë në trafik.

Policia ka paralajmëruar se shoferët që nuk respektojnë rregullat, do të gjobiten.

Njoftimi i plotë i Policisë:

Policia e Kosovës, me qëllim të shtimit të masave për të rritur sigurinë në trafik, ka hartuar dhe është duke e zbatuar një plan operativ. Plani operativ, parasheh aktivitete të shtuara me qëllim që të parandalohen aksidentet dhe të rritet siguria në trafik. Veç aktiviteteve policore në këtë aspekt, Policia e Kosovës KERKON-APELON tek të gjithë pjesëmarrësit në trafik që të respektojnë rregullat dhe shenjat e trafikut rrugor.

Sot, më 30 korrik 2019, Policia e Kosovës, në vazhdën e kërkesës për pjesëmarrësit në trafik,  në bashkëpunim me operatorin e telefonisë ‘VALA’, ka filluar dërgimin e një mesazhi për rreth një milion përdorues të numrave të kësaj kompanie. Me këtë rast, falënderojmë operatorin në fjalë për mbështetjen e ofruar.

Policia e Kosovës, për të gjithë ata pjesëmarrës në trafik, e në veçanti për drejtuesit e automjeteve, të cilët do të bëjnë shkelje të ligjeve e rregullave të trafikut do të ndërmerr masa ndëshkuese sipas ligjeve në fuqi.