Ranglista e re botërore e fuqisë së pasaportave, cilat shtete nuk kanë nevojë për viza

Periskopi.com Lajme

Pasaporta e Australisë ka bërë një hap progresiv në vitin 2018 duke u renditur si gjashtë pasaportat më të mira në botë, në një nivel me Greqinë.

Ndërsa ranglista udhëhiqet nga Japonia, Singapori dhe Gjermania në të cilët llogariten si tre pasaportat më të forta në botë, që iu lejohet qasja pa viza në 183 vende botërore.

Indeksi i Passley Henley profilizoi çdo vend për vlerën e tij e udhëtimit në gjithë globin.

Sistemi i rankimit bazohet në numrin e vendeve që mund të hyjnë në vendet e tjera pa viza, raportoi “DailyMail”, transmeton Periskopi.

Shtetet si Suedia, Finlanda, Italia, Spanja, Danimarka, Franca dhe Koreja Jugore mund të hyjnë në 187 shtetet pa pasur nevojë për viza.

Ndërkohë, shtetet si Koreja Veriore, Angola, Mali, Turqia dhe Turkmenistani nevojitet vizë për të hyrë në këto shtete.

Njejtë qëndron edhe për shtetet si Uganda, Shtetet e Bashkuara, Vanuatu, Afghanistani, Azarbajxhani, Congo, Maldive, Singapori dhe Siria./Periskopi/

The Henley Passport Index profiled each country for its value in travelling the globe with ease, revealing Australia as one point ahead of its neighbour, New Zealand (stock photo)

While the Land Down Under has nothing on Japan, Singapore and Germany, which make up the top three, its passport allows entry to 183 destinations without a visa (stock photo)

The ranking system bases itself on the number of destinations people with each passport has access to without having to apply for a visa

Australia has moved up one position in 2018 to become the sixth best passport to own in the world, along with Greece (stock photo)