Huawei lanson sistemin e tyre operativ Harmony OS

Periskopi.com Tech & Auto

Emri HarmonyOS u tregtua nga Huawei në korrik, dhe duket se është këtu për të qëndruar si sistemi i ri operativ i kompanisë. 

Në Kinë, HarmonyOS do të quhet Hongmeng dhe kështu shuan të gjitha thashethemet dhe spekulimet e tjera.

Sistemi është ndërtuar me shkathtësi në mendje, pasi mund të përdoret në telefonat, orët apo edhe folësit inteligjentë.

Për të inkurajuar adoptimin, HarmonyOS do të shpërndahet si një platformë me burim të hapur në të gjithë botën.

Sipas raporteve, Huawei po planifikon të prezantojë HarmonyOS së pari në produktet me ekrane inteligjente më vonë këtë vit.

Ndërsa do të instalohet në veshje në tre vitet e ardhshme, Huawei nuk përmendi se cilat produkte bien në kategorinë e produkteve të ekranit inteligjent.

CEO Richard Yu tha se HarmonyOS është “krejtësisht i ndryshëm nga Android dhe iOS për shkak të aftësisë së tij për t’u përshkallëzuar në lloje të ndryshme të pajisjeve. Ju mund të zhvilloni aplikacionet tuaja një herë, pastaj t’i vendosni ato me fleksibilitet në një gamë të pajisjeve të ndryshme,” shtoi ai.

Ndërsa Huawei ka thënë vazhdimisht se dëshiron të vazhdojë përdorimin e Android, pajisja e parë që do të nisë me HarmonyOS mund të jetë seria Mate 30, në rast se ndalimi është akoma në fuqi.