Albin Kurti emëroi sekretar njeriun që u kritikua se punësoi renë e Isa Mustafës (Foto)

Periskopi.com Lajme

Albin Kurti nuk e ka lënë pa pozitë shtetërore njeriun e Isa Mustafës. Izedin Bytyçi, do të jetë do të jetë sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Infrastrukturës. Ai ishte kritikuar për punësimin e resë së kreut të LDK-së, madje i njëjti ishte dënuar pasi në një rast tjetër kishte tentuar ta mashtrojë shtetin.

Izedin Bytyçi do të jetë sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Infrastrukturës.

Por kush është Izedin Bytyçi?

I njëjti para se ta marr këtë pozitë ka qenë edhe sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale në kohën kur ministria udhëhiqej nga Arban Abrashi.

Bytyçi ishte kritikuar se nga kjo pozitë pati ndikuar në punësimin e resë të Isa Mustafës.

Edita Bajrami, gruaja e Besnikut, djalit të ish-kryeministrit Isa Mustafa ishte angazhuar si eksperte për të ndihmuar Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale në rishikimin e Strategjisë Sektoriale, shkruan Insajderi.

Angazhimin e resë së ish-kryeministrit më 2017 e pati konfirmuar po Izedin Bytyçi, ish-sekretari në MPMS.

Ai pati thënë se Edita ishte angazhuar në kuadër të një projekti që, sipas tij, Ministria e pati ndërmarrë në bashkëpunim me Komisionin Europian për rishikimin e një strategjie të ministrisë.

“Është (punësuar) në kuadër të një projekti, Strategjisë së Rishikimit Sektorial të Ministrisë, nuk është punëtore e rregullt e Ministrisë. Aty janë të angazhuar 5-6 ekspertë”, pati thënë Bytyçi, shkruan Insajderi.

Sipas tij, bëhej fjalë për një angazhim të përkohshëm, deri në gjashtë muaj, kohë sa pritej të zgjaste procesi i rishikimit të strategjisë në fjalë.

Më vonë u konstatua se kjo përgjigje nuk ishte e saktë.

Edita, reja e ish-kryeminsitri Mustafa që tani qeverisë bashkë me Kurtin, ishte angazhuar aty me kontratë për shërbime të veçanta, shkruan Insajderi.

Kontrata e saj ishte nënshkruar po nga Bytyçi, i cili kishte thënë se “përzgjedhja e ekspertëve nuk ishte bërë nga ministria”.

Përmes kësaj kontrate për shërbime të veçanta, Edita merrte pagë mujore prej 494, 75 euro në muaj.

Izedin Bytyçi mashtroi shtetin, ky dënim i ishte shqiptuar

Sekretari i tanishëm i qeverisë së udhëhequr nga Albin Kurti kishte tentuar ta mashtrojë shtetin.

Njeriu që në dy mandate mori poste në ministritë e udhëhequra nga partia Isa Mustafës nuk e kishte deklaruar pasurinë në vitin 2011, derisa ishte udhëheqës i Divizionit për Buxhet dhe Financa në Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal, shkruan Insajderi.

Bytyçi ishte dënuar më 2012 nga Gjykata e Lartë për Kundërvajtje për shkak se e kishte shkelur Ligjin për Deklarimin e Pasurisë.

Ai fillimisht kishte marrë një gjobë prej 2 mijë e 300 euro, vendim ky për të cilin ishte ankuar. Pas rishikimit të vendimit i njëjti ishte dënuar me 1 mijë e 500 euro.