Bislimi i VV’së: Do ta kemi një super Ministri në qeverinë me LDK’në

Periskopi.com Lajme

Një koalicion eventual në mes të Vetëvendosjes dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës do të tkurrë edhe numrin e Ministrive.

Nga 22 Ministri sa janë aktualisht, VV dhe LDK po mendojnë që Qeveria e re t’i ketë  vetëm 12.

Shumë nga to do të shuhen dhe do t’iu bashkohen Ministrive tjera. Njëra ndër to mund të quhet edhe super Ministri.

Detaje se si do të duket super Ministria i jep nënkryetari  i Vetëvendosjes Besnik Bislimi.

“Ministria e Zhvillimit Ekonomik do të jetë Ministri në veti, por Ministri të tjera do të bashkohen me të. Për shembhull, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë do të bashkohen më të, sipas njërit prej versioneve. Ministra e Punës jo e Mirëqenies Sociale, por vetëm e Punës. Po ashtu edhe një pjesë e Ministrisë së Inovacionit, po ashtu një pjesë e Ministrisë së Diasporës që merret me investime strategjike. Do të thotë kjo Ministri do të bëhet një super ministri…Ministria e Inovacionit kalon tek Ministria e Arsimit dhe roli primar si Ministri nuk është, por si departament e ka për me mbështet hulumtimet shkencore”, thotë ai.

Megjithatë Bislimi thotë se janë dy versione të formatit të Qeverisë por që sipas tij kanë dallime shumë të vogla

Bëni këto ndryshime që të shpëtoni nga gripi

Periskopi.com Shëndeti

Në këtë periudhë të vitit, shqetësimi më i madh për shëndetin tonë është si të parandalojmë apo luftojmë gripin. Kolla, ethet, temperatura e lartë, dhembja e të gjithë muskujve… këto janë simptomat që pothuajse të gjithë i kemi provuar kur jemi prekur nga gripi, e prej të cilit jemi detyruar madje edhe të bëjmë pushim të detyruar për disa ditë. Mbrojtja më e mirë është parandalimi, ndaj më poshtë gjeni disa këshilla të vlefshme si t’ia hidhni paq virozave të stinës.

Dezinfektoji duart pas prekjes së dorezave në dyert e tualeteve publike, pas takimit me njerëz të sëmurë, pas frekuentimit të internet-kafeve, etj.

Mos i fërko sytë me dorë, madje mundohu ta prekësh fytyrën sa më pak.

Pastroji thonjtë, sepse janë një vend i mrekullueshëm për mikrobet.

Gjërat e tua personale ruaji si të tilla.

Ajros shtëpinë dhe vendin e punës çdo herë që ke mundësi.

Hidh menjëherë çdo shami letre që përdor. Pas një kërkimi të zhvilluar nga Universiteti i Kardifit, në Britaninë e Madhe, gjysma e grave të intervistuara dhe dy të tretat e mamave pranuan se me apo pa dashje, në çantat apo xhepat e tyre kishte gjithmonë shami letre të përdorura, shkruan living.Sipas drejtuesve të kërkimit, viruset e zakonshme të të ftohtit apo rrufës mund të jetojnë deri në 48 orë, nëse gjejnë një mjedis të ngrohtë si çanta apo xhepi dhe mund të përhapen menjëherë në të gjitha objektet që gjejnë aty.

Asnjëherë mos e ngroh apo ftoh më shumë se ç`duhet mjedisin ku qëndron.

Ndërro peshqirët e duarve e të fytyrës çdo 2-3 ditë dhe laji me ujë të nxehtë.