Koreano-jugorët po i braktisin birrat, veshjet dhe veturat japoneze

Periskopi.com Lajme

Në Korenë e Jugut ka marrë përmasa të mëdha popullore lëvizja qytetare që po kundërshton birrat e importuara nga Japonia.

Kjo lëvizje ka bërë thirrje edhe për bojkotimin e mallrave tjera japoneze, si markat e veshmbathjeve, veturat dhe turizmin japonez.

Kjo lëvizje ka të bëjë me ndërgjegjësimin e qytetarëve, pasi siç thonë tregtia me Japoninë i ka rrënjët në pushimin e Luftës së Dytë Botërore, ku është shkaktuar një histori e hidhur koloniale e skllavërisë seksuale

“Një burrë me syze të rrumbullakët qëndron duke mbajtur një qiri dhe duke parë distancën përpara postereve që bëjnë thirrje për një bojkot të Japonisë. Ai ka një përgjigje thelbësore ndaj ‘përleshjes’ së vazhdueshme tregtare midis Koresë së Jugut dhe Japonisë, dhe ajo që përshkohet në një histori të hidhur koloniale të skllavërisë seksuale.

  1. Seo thotë se kundërshtimi i një shishe Asahi ose Sapporo, ka të bëjë me një qëndrim të nevojshëm kundër Japonisë.

– Një ditë, kur japonezët ndalojnë imperializmin e tyre. Unë mund të jem në gjendje ta kem këtë birrë përsëri”, tha ai për ABC.