Facebook korrigjon gabimin që automatikisht ndez kamerën

Periskopi.com Tech & Auto

Ndërsa përdoruesi është duke shikuar një video ose foto që ai ka bërë në aplikacionin iOS, kamera mund të aktivizohet në mënyrë të pavarur në sfondin e ekzekutimit të aplikacionit kryesor.

Disa përdorues raportuan përmes Twitter se ndërsa shikonin videon dhe më pas rrotullonin pajisjen në mënyrë horizontale, në mënyrë që të mund ta shihnin Story Facebook / Instagram në format me ekran të ndarë, më pas, pasi ta kthenin pajisjen në gjendje portreti, kamera Story aktivizohej vetë.

Facebook e pranoi ekzistencën e këtij problemi, duke sqaruar se gabimi ishte bërë në një aplikacion iOS kur përpiqej të riparonte një tjetër problem kur aplikacioni po funksiononte gabimisht në mënyrë horizontale.

Më e rëndësishmja nga të gjitha, gjatë ekzistencës së këtij lëshimi, nuk u shfaq asnjë përmbajtje e një karakteri komprometues. Dobësia tashmë është dërguar për riparim në Apple.

Mund të imagjinoni vetëm pasojat e këtij lëshimi, kur kamera fillon të regjistrojë  përdoruesin në sfondin e aplikacionit pa dijeninë e tij.