Shkrimtari i njohur që jeton në Beograd: Në Serbi shëtisin lirshëm mijëra kriminelë lufte

Periskopi.com Lajme

Shkrimtari Filip David, i cili jeton në Beograd, ka përkujtuar faktin se në Serbi lirshëm shëtisin mijëra kriminelë lufte.

Ai ka thënë kështu duke u përgjigjur në pyetjen e gazetës “danas” se si e komenton faktin se Serbia përmend vetëm përgjegjësinë e të tjerëve për luftërat ndërsa mohon përgjegjësitë kur bëhet fjala për veten e vet.

“Njëri nga prokurorët paraprakë për krime lufte më herët kishte deklaruar se çdo ditë nëpër rrugët tona lëvizin disa mijëra kriminelë. Ndoshta për këtë arsye atij nuk i është vazhduar mandati. Ky raport ndaj krimit dhe kriminelëve është turpi ynë që nuk mund të arsyetohet me faktin se kriminelë të padënuar ka edhe në anët tjera”, ka Filip David.