Shenjat e parë të kijametit, bota përfshihet nga fatkeqësi natyrore, uji mbulon Laosin

Periskopi.com Lajme

Qindra njerëz kanë humbur  dhe shumë prej tyre kanë vdekur pasi një digë ka kolapsuar në Laosin jug-lindor .

Kolapsimi ka përfshirë digën elektrike në provincën Attapeu që përfshiu gjashtë fshatra.

Më shumë se 6, 000 njerëz kanë mbetur pa shtëpi, raportoi “BBC”, transmeton Periskopi.

Disa foto të shpërndara tregojnë masën e ujit që ka arritur deri tek kulmi i shtëpive, të cilët njerëzit janë detyruar të lëvizin përmes barkave.

“Fatkeqësia ka përfshirë shumë jetë njerëzisht ku shumë prej tyre raportohen si të humbur”, tha Agjencia e lajmeve të Laosit.

Incidenti ka qenë shkak i shiut të shumtë që ka ndodhur përgjatë Laosit jugor./Periskopi/

Villagers rescued from flooding after dam collapses. Picture: Attapeu Today

 

Lao villagers are stranded on a roof of a house after a dam collapsed in Attapeu province, Laos, 24 July 2018