Me Ligjin e ri, paga i ulet vetëm Ramush Haradinajt

Periskopi.com Lajme

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e saj bëri shqyrtimin paraprak të Pakos legjislative të reformës së Administratës Publike, në të cilin përfshihet dhe Ligji për Pagat.

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj tha se sot do të diskutojnë për Ligjin për pagat i cili pas 10 ditësh duhet të kthehet për miratim.

“Pas miratimit i njëjti duhet të dërgohet në Kuvend” ”, tha kryeministri Haradinaj.

Megjithëkëtë, kryeministri Haradinaj ka thënë se i vjen mirë që paga me ligjin e ri do t’i ulët vetëm kryeministrit. Ai ka thënë se duhet treguar guxim dhe të ecim përpara më ligjin për pagat.

Ministri i Ministrisë së Administratës Publike Mahir Yagcilar, ka thënë se janë tri projektligje në mesin e të cilëve është edhe ligji për pagat.

Ligji për paga, sipas tij, përcakton rregullimin e pagave për zyrtarët publik.

Ai ka thënë ftuar të gjitha ministritë që brenda pak ditëve t’i dërgojnë propozimet e tyre. Yagcilar po ashtu ka thënë se pritet që brenda 10 ditëve pakoja e këtyre ligjeve të dërgohet në Kuvend.

Në anën tjetër, ministri i Drejtësisë Abelard Tahiri gjatë mbledhjes ka kërkuar që punëtoret e Shërbimit Korrektues të trajtohet njëjtë me Policinë e Kosovës.